Savuttomuuskoutsi-koulutus 2017, Tampere
Ajankohta
9.11.2017
Paikka
Mielen ry
Åkerlundinkatu 2 A, 4. krs, 33100 TAMPERE
 
Viimeinen ilmoittautumispäivä
31.10.2017
Kohderyhmä
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry
Lisätiedot
Laura Heimonen
kärkihankekoordinaattori laura.heimonen@mtkl.fi
Markku Forsström
kokemusasiantuntija markku.forsstrom@mtkl.fi
Sinustako savuttomuuskoutsi? Koulutus Tampereella 9.11.2017
Haluaisitko mukaan yhteiskunnallisesti merkittävään toimintaan? Luotsaamaan tupakoinnin lopettamiseen tähtäävää ryhmää yhdessä terveydenhuollon ammattilaisen kanssa tai omassa yhdistyksessäsi? Tai voisiko ammattihenkilö järjestää yhteistapaamisen sinun ja tupakasta eroon pyrkivän kuntoutujan kanssa tarjotakseen kokemustietoa kuntoutujan tueksi?
Mielenterveyden Keskusliitto etsii juuri nyt Tampereen alueelta Sinua, joka olet jo lopettanut tupakoinnin tai kiinnostunut sen lopettamisesta sekä lopettamisen tukemisesta!
Liitto järjestää Tampereella torstaina Muotialan asuin- ja toimintakeskuksessa 21.9.2017 klo 16.00 – 18.30 (Åkerlundinkatu 2 A) koulutuksen jo kuntoutuneille kokemusasiantuntijoille, jotka haluaisivat antaa vertaistukea tupakasta eroon pyrkiville mielenterveyskuntoutujille. Koulutus tarjoaa tietoa tehokkaasta tupakkavieroituksesta sekä valmiuksia tarjota henkilökohtaista vertaistukea tupakasta eroon pyrkivälle ja tehdä yhteistyötä terveydenhuollon kanssa.

Ilmoittaudu 31.10. mennessä.
Lähetä tietosi sähköpostitse (nimi, sukunimi, asuinpaikkakunta, mahdollinen erityisruokavalio) osoitteeseen laura.heimonen@mtkl.fi. Saat tarkemmat tiedot koulutuksesta omaan sähköpostiisi.

HUOM! Matkakulut korvataan halvimman kulkuvälineen mukaan ja koulutuksessa on tarjolla lämmin salaatti.
Savuttomuuskoutseille tukea Facebookissa.
Koutsikoulutukseen osallistujille ja muillekin koutsin tehtävästä kiinnostuneille perustimme Facebookiin ryhmän, joka löytyy nimellä ”Savuttomuuskoutsit”. Ryhmä on luonteeltaan suljettu, joten lähetä jäsenyyspyyntö ryhmän ylläpitäjälle Laura Heimoselle. Ryhmässä jaetaan kokemuksia yhteistyöstä ammattilaisten kanssa sekä uusia, jo hyviksi havaittuja ideoita tupakoimattomuuden tukemiseen. Lisäksi suunnitellaan valtakunnallinen yhteistapahtuma alkuvuodeksi 2018. Tapahtuman organisoi Mielenterveyden keskusliitto.
Mitä savuttomuuskoutsilta edellytetään?
Koutsina toimiminen on vapaaehtoista ja edellyttää, että sinulla on halua ja rohkeutta tukea kuntoutujaa irti tupakasta. Olet motivoitunut osallistumaan alueellasi järjestettävään iltatilaisuuteen.

Kokkola on mukana mielenterveys- ja päihdekuntoutujille suunnatussa tupakoinnin lopettamisen tuen MITU-hankkeessa 2017-2018. Hanke kehittää tupakoinnin lopettamisen tukea kuntoutujalle hoitovaiheeseen ja aikaan hoidon jälkeen. Savuttomuutta edistetään mm. ottamalla käyttöön vaikuttavia tupakkavieroituksen menetelmiä sekä kehittämällä psykiatrisen hoidon ja kuntoutusyksiköiden toimintatapoja.
Lisätietoja:
kärkihankekoordinaattori Laura Heimonen, laura.heimonen@mtkl.fi
kokemusasiantuntija Markku Forsström, markku.forsstrom@mtkl.fi
www.mtkl.fi