Savuttomuuskoutsi-koulutus 2017, Helsinki
Ajankohta
13.12.2017
Paikka
Mielenterveyden keskusliitto ry
Malmin kauppatie 26, 4. krs, 00700 HELSINKI
 
Viimeinen ilmoittautumispäivä
5.12.2017
Kohderyhmä
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry
Lisätiedot
Laura Heimonen
kärkihankekoordinaattori laura.heimonen@mtkl.fi
Markku Forsström
kokemusasiantuntija markku.forsstrom@mtkl.fi
Aika: 13.12.2017 kello 16-18.30
Paikka: Mielenterveyden keskusliitto, Malmin kauppatie 26, 4. krs, 00700 Helsinki

Haluaisitko mukaan yhteiskunnallisesti merkittävään toimintaan? Luotsaamaan tupakoinnin lopettamiseen tähtäävää ryhmää yhdessä terveydenhuollon ammattilaisen kanssa tai omassa yhdistyksessäsi? Tai voisiko ammattihenkilö järjestää yhteistapaamisen sinun ja tupakasta eroon pyrkivän kuntoutujan kanssa tarjotakseen kokemustietoa kuntoutujan tueksi?
Mielenterveyden Keskusliitto etsii juuri nyt Helsingin alueelta Sinua, joka olet jo lopettanut tupakoinnin tai kiinnostunut sen lopettamisesta sekä lopettamisen tukemisesta!
Järjestöt järjestävät savuttomuuskoulutuksen Mielenterveyden keskusliiton toimistolla kuntoutuneille kokemusasiantuntijoille, jotka haluaisivat antaa vertaistukea tupakasta eroon pyrkiville mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Koulutus tarjoaa tietoa tehokkaasta tupakkavieroituksesta sekä valmiuksia tarjota henkilökohtaista vertaistukea tupakasta eroon pyrkivälle ja tehdä yhteistyötä
terveydenhuollon kanssa.

Ilmoittaudu perjantaihin tiistaihin 5.12. mennessä näin:
Lähetä tietosi sähköpostitse (nimi, sukunimi, asuinpaikkakunta, mahdollinen erityisruokavalio) osoitteeseen laura.heimonen@mtkl.fi. Saat tarkemmat tiedot koulutuksesta omaan sähköpostiisi.
HUOM! Matkakulut korvataan halvimman kulkuvälineen mukaan ja koulutuksessa on tarjolla päivällinen sekä kahvit.
Savuttomuuskoutseille tukea Facebookissa. Koutsikoulutukseen osallistujille ja muillekin koutsin tehtävästä kiinnostuneille perustimme Facebookiin ryhmän, joka löytyy nimellä ”Savuttomuuskoutsit”. Ryhmä on luonteeltaan suljettu, joten lähetä jäsenyyspyyntö ryhmän ylläpitäjälle Laura Heimoselle.
Ryhmässä jaetaan kokemuksia yhteistyöstä ammattilaisten kanssa sekä uusia, jo hyviksi havaittuja ideoita tupakoimattomuuden tukemiseen. Lisäksi suunnitellaan valtakunnallinen yhteistapahtuma vuodelle 2018. Tapahtuman organisoi Mielenterveyden keskusliitto.

Mitä savuttomuuskoutsilta edellytetään?
Koutsina toimiminen on vapaaehtoista ja edellyttää, että sinulla on halua ja rohkeutta tukea kuntoutujaa irti tupakasta. Koutsina toimiminen voi synnyttää korvaukseen perustuvaa yhteistyötä psykiatristen hoitotahojen kanssa.
Lisätietoja:
kärkihankekoordinaattori Laura Heimonen, laura.heimonen@mtkl.fi
kokemusasiantuntija Markku Forsström, markku.forsstrom@mtkl.fi