Elämäni kuvat 2018, Turku
Ajankohta
12.4.2018 - 14.5.2018
Paikka
Ruissalon kylpylä
Ruissalon puistotie 640, 20100 TURKU
 
Viimeinen ilmoittautumispäivä
26.3.2018
Kohderyhmä
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry
Lisätiedot
Wille Härkönen
050 538 4333
wille.harkonen@mtkl.fi
Sanat eivät aina riitä. Osalle meistä visuaaliset keinot antavat väylän itseilmaisuun, luovuuden etsimiseen ja itsemme sekä ympäröivän maailman tutkimiseen.

Kurssilla käsitellään kunkin omassa arjessa voimaa tuovia asioita ja paikkoja, unelmia ja positiivista minäkuvaa valokuvan keinoin. Myönteisen minäkuvan luominen saa näkyvän muodon valokuvissa ja arjessa voimaa tuovat asiat tehdään näkyviksi. Kuvan keinoin vahvistamme voimavarojamme sanoakin tehokkaammin.
Enne jokaista kurssikertaa teemme välitehtäviä joko kameralla tai omalla kännykällä. Jos sinulla ei ole kameraa, saat kameran lainaan kurssin ajaksi. Kuvat tuodaan seuraavalle kurssikerralle. Ne katsotaan yhdessä ja keskustellaan niistä.
Kurssilla perehdymme itse valokuvaukseen sekä valokuvatyöskentelyyn metodina. Emme kiinnitä huomiota valokuvauksen tekniseen puoleen tai kameratekniikkaan, vaan kuvien sisältö on pääasia. Teemme valokuvaharjoituksia kurssipaikan ympäristössä ja ohjelmassa on myös retkipäivä.
Ammattilaisille valokuvaus on keino tukea kuntoutujan henkistä hyvinvointia ja itseluottamuksen vahvistumista.

Kenelle: Kaikille, joita kuvan voima ja kuvallinen ilmaisu kiinnostavat. Kuntoutujille, läheisille ja ammattilaisille
Kurssipäivät: 12.4 / 20.4 / 26.4 / 3.5 / 9.5 ja 14.5 kunakin päivänä kello 10.00-15.00
Kahden päivän jatkokurssi samalle ryhmälle on noin puolen vuoden päästä peruskurssin loppumisesta.
Paikka: Ruissalon kylpylä, Ruissalon puistotie 640, Turku
Ohjaajat: Wille Härkönen, kouluttaja, Mielenterveyden keskusliitto ja Päivi Pursti, kokemusasiantuntija
Hakemukset viimeistään: 26.3.2018 mennessä
Kurssille mahtuu: 8 osallistujaa

Haluaisimme mielellämme tietää lisää kiinnostuksestasi kurssiamme kohtaan. Kurssilla käytämme valokuvia oman identiteetin, ympäröivän maailman sekä sosiaalisen vuorovaikutuksen tutkimiseen ja rakentamiseen. Kotona tehtävissä välitehtävissä tutkimme mm. identiteettiämme omakuvan ja albumikuvatyöskentelyn avulla.
Kurssin merkittävänä tavoitteena on oman hyvinvoinnin lisääminen mutta myös oppia katsomaan ja kuulemaan muiden kurssilaisten kuvia ja tarinoita.
Kerro lyhyesti hakemuksen "Lisätietoja" -kohdassa suhteestasi valokuvaukseen ja siitä millaiselta tämän kaltainen kuvatyöskentely sinusta kuulostaa.
Kurssille valitaan 8 osallistujaa.