Ote arkeen: Miten autan läheistäni?, Salo
Ajankohta
2.10.2018
Paikka
Musiikkiopiston Hilkansali
Vilhonkatu 2, 24100 SALO
 
Viimeinen ilmoittautumispäivä
Kohderyhmä
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry
Lisätiedot
Milla Ristolainen
040 450 6884
milla.ristolainen@mtkl.fi
Roskapussi jää eteisen nurkkaan. Imurointi ei onnistuu. Suihkussa käyntikin on muuttunut suoritukseksi, joka onnistuu vain satunnaisesti. Se, mikä ennen kiinnosti, ei enää innosta. Edes tuttavien tapaaminen. Kodin seinien ulkopuolelle lähteminen on työn ja tuskan takana. Mitä ihmettä tapahtui läheiselleni.? Mitä tehdä? Kuinka auttaa?

Mielenterveyshäiriöt muuttavat arjen toimintakykyä monella tapaa. Kodin pitäminen järjestyksessä, ruoanlaitto, asioiden hoitaminen, jopa itsestään huolehtiminen saattavat tuntua liian raskailta teoilta silloin, kun sairaus vie voimat. Läheisesi ei jaksa ehkä lähteä kotoa mennekään tai erilaiset pelot rajoittavat hänen liikkumistaan ja sosiaalisiin tilanteisiin osallistumistaan. Kyse ei ole laiskuudesta tai välinpitämättömyydestä, vaan sairauden aiheuttamasta toimintakyvyn heikkenemisestä.
Miten voisin parhaiten auttaa ja tukea läheistäni? Miten voisin auttaa häntä sairauden aiheuttaman haitan kuvaamisessa ja etuuksin liittyvästä byrokratiasta selviämisessä?

Tule mukaan kuulemaan Mielenterveyden keskusliiton neuvontapalveluiden pitkäaikaisiakokemuksia aiheesta ja osallistumaan keskusteluun.

Paikka: Musiikkiopiston Hilkansali, Vilhonkatu 2, 24100 Salo
Ajankohta: 2.10
Kellonajat: 17.30-19.00
Kenelle: Kaikilla tiedonjanoisille ja läheistään huolestuneille, jotka pohtivat, miten auttaa arjessa.
Kouluttaja: Milla Ristolainen, neuvontatyön koordinaattori, sosionomi YAMK, Mielenterveyden keskusliitto

Huom! Ei tarvita ennakkoilmoittautumista. Riittää kun tulet vaan.