Toivo ammattilaisen työvälineenä, Mustasaari (Vaasa)
Ajankohta
2.4.2019 - 3.4.2019
Paikka
Hotel Vallonia
Keskustie 3, 65610 MUSTASAARI
 
Viimeinen ilmoittautumispäivä
19.3.2019
Kohderyhmä
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry
Lisätiedot
Merja Matilainen
040 450 8256 tai merja.matilainen@mtkl.fi
Tuula Laitinen
050 383 1938 tai tuula.laitinen@mtkl.fi
Mitä on toivo ja miten sitä herätellään? Miten voimavaroja voi vahvistaa? Millainen kohtaaminen auttaa asiakasta eteenpäin? Onko mahdollista toipua sairaudesta ja oireista huolimatta? Millainen on sairaan hyvä elämä?

Kaksipäiväsessä koulutuksessa perehdymme toivon herättelyyn, unelmiin kannustamiseen, hyvän huomaamiseen, voimavarojen kartoitukseen ja asiakkaan selviytymiskyvyn vahvistamiseen. Lisäksi käsitellään kokonaisvaltaista hyvinvointia, verkostojen rakentamista ja niiden merkitystä toipumisen tukena. Tutustumme konkreettisiin työvälineisiin, joiden avulla voi ohjata sekä ryhmiä että yksilöitä ja joita voi käyttää myös oman ja työryhmän hyvinvoinnin tukena.

Koulutuksen sisältö perustuu Mielenterveyden keskusliitossa yli kahdenkymmenen vuoden ajan kehiteltyyn voimavarapohjaiseen työotteeseen asiakastyössä, toivon herättelyyn työvälineenä, järjestökentän pitkäaikaiseen kenttätietoon ja kokemustietoon.
Koulutuksessa on mukana kokemusasiantuntija, joka kertoo omasta toipumisestaan.

Kenelle? Kaikille mielenterveyskysymyksiä työssään kohtaaville ammattilaisille, esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja alan opiskelijoille.
Ajankohta: 2.-3.4.
Paikka: Hotel Vallonia, Keskustie 3, 65610 Mustasaari (Vaasa)
Kellonajat: 9:00-16:00
Kouluttajat: Tuula Laitinen ja Merja Matilainen, Mielenterveyden keskusliitto
Ilmoittaudu viimeistään: 19.3.2019
Kurssille mahtuu: 25