Sinustako verkko-ohjaaja?
Ajankohta
21.3.2019 - 11.4.2019
Paikka
Mielenterveyden keskusliitto ry
Malmin kauppatie 26, 4. krs, 00700 HELSINKI
 
Viimeinen ilmoittautumispäivä
4.3.2019
Kohderyhmä
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry
Lisätiedot
Päivi Tonteri
050 308 8980 tai paivi.tonteri@mtkl.fi
Haluaisitko toimia vertaisena toisille mielenterveysongelmia kohdanneille ihmisille? Kokisitko tärkeäksi kertoa kokemustietoasi sairastumisesta ja toipumisesta, siitä mikä auttoi eteenpäin, myös läheisille ja ammattilaisille? Käytätkö muutenkin arjessasi nettiä asioimiseen ja chatti ja some ovat tuttuja maailmoita? Olet juuri oikea henkilö, jos haluat tuoda toivoa ja tukea muille, ja haluat tehdä sen verkossa.

Kurssi antaa perusvalmiudet verkko-ohjaajana toimimiseen. Saat tietoa ja harjoittelua kokemusasiantuntijatehtävistä: vertaisryhmän ohjaamisesta, kokemustiedon välittämisestä sekä chat- ja some-tukihenkilönä toimimisesta. Lisäksi saat perustietoa verkkokirjoittamisesta, voimavara-ajattelusta ja omista voimavaroista huolehtimisesta. Ja tietenkin Mielenterveyden keskusliitosta. Samalla tutustut toisiin tuleviin verkko-ohjaajiin.
Verkko-ohjaajia tarvitaan mm. Mielenterveyden keskusliiton verkkokursseilla, videoilla, chatissa ja somessa, oman mielenkiintoisi mukaan.
Kerro meille hakemuksessasi hieman itsestäsi: miksi haluaisit kurssille ja millaista aiempaa kokemusta sinulla on vertaistuki- tai kokemusasiantuntijatoiminnasta ja verkon käytöstä.

Kenelle? Kaikille, jotka liikkuvat luontevasti verkkomaailmassa ja haluavat tuoda toivoa ja tukea toisille mielenterveysongelmia kokeville.
Ajankohta: 4 kurssipäivän kokonaisuus
21.3. lähipäivä: Tutustutaan toisimme. Keitä me olemme? Mitä on vertaisuus?
28.3. lähipäivä: Mitä on vertaisuus? Tutustutaan verkkoalustaan.
4.4. lähipäivä: Verkko-ohjaamisen kiemuroita ja kiehtovuutta.
11.4. etäpäivä: Harjoitellaan yhdessä!

Paikka: Mielenterveyden keskusliitto, Malmin kauppatie 26, 00700 Helsinki
Kellonajat: 10:00-15:00
Kouluttajat: Tuula Laitinen, Paula Paloheimo ja Päivi Tonteri, Mielenterveyden keskusliitto sekä verkkotyötä tehnyt kokemusasiantuntija
Miten mukaan? Kurssille haetaan. Ihanaa olisi ottaa mukaan kaikki halukkaat, mutta valitettavasti kurssille mahtuu vain 12 henkilöä. Heidät valitaan hakijoista. Kun haet, muistathan kertoa meille itsestäsi ja miksi haluaisit verkko-ohjaajaksi.
Hae mukaan viimeistään: 4.3.2019 oheisen linkin kautta. Voit hakea myös sähköpostitse paivi.tonteri@mtkl.fi.
Mistä tiedän, pääsinkö mukaan? Kaikille mukaan hakeneille ilmoitetaan valinnoista viimeistään 8.3.
Kurssille mahtuu: 12
HUOM! Osallistuminen ei maksa mitään. Tarjoamme lähipäivinä kahvit ja lounaan. Matkakulut julkisella liikenteellä korvataan lähipäivinä.