Suuret unelmat, pienet askeleet - Liikuntapainotteinen kurssi MIEHILLE 2018, Kalajoki
Ajankohta
26.11.2018 - 30.11.2018
Paikka
*Santa's Resort & Spa Hotel Sani
Jukupolku 3-5, 85100 KALAJOKI
 
Viimeinen ilmoittautumispäivä
19.10.2018
Kohderyhmä
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry
Lisätiedot
NEUVONTAPUHELIN 0203 91920 tai
Isko Kantoluoto
p. 050 306 8379
isko.kantoluoto@mtkl.fi
"Olen ihminen, en diagnoosi!"
"Osallistuin saadakseni voimia arkeen."
"Tärkeää on ollut omien vahvuuksien jäsentäminen ja omille poluille nouseminen."
"Oivalsin, että olen ollut oikea masennuspersoona. Päätin, että nyt se on loppu."

Mistä unelmoit? Linnasta Ranskassa? Matkasta? Että uskaltaisit käydä uimahallissa tai jaksaisit kirjastoon? Tai ihan vaan nousta sängystä aamulla ja pukeutua? Vapaaehtoistyöstä tai uudesta harrastuksesta? Opinnoista tai työhön paluusta tulevaisuudessa?

Kaksiosaisella kurssilla etsimme uusia näkökulmia arkeen. Vaikka unelmoisimme isosti, teemme pieniä tavoitteita lähitulevaisuuteen. Pienilläkin asioilla on merkitystä hyvinvoinnin ja jaksamisen kannalta. Opimme herättelemään unelmia ja suunnittelemaan tulevaisuutta.
Etsimme keinoja, joilla saamme voimia arkeen. Pohdimme yhdessä arjen selviytymistaitoja ja etsimme kadoksissa olleita voimavaroja.
Kurssilla puhutaan myös kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, tunnetaidoista ja siitä, millaisia ajatuksia ja uskomuksia sinulla on itsestäsi. Huomaatko hyvän itsessäsi ja ympärilläsi?
Opettelemme luomaan itsellemme hyödyllisiä verkostoja: Mihin voisin osallistua, jotta en jäisi kodin seinien sisälle? Entä mistä saan apua, jos tarvitsen?
Kurssilla jaamme ja kuulemme toistemme kokemuksia. Lisäksi liikumme yhdessä. Mukana on vertaisohjaaja, joka kertoo omista kokemuksista ja toipumisestaan.

Kenelle: Miehille, jotka etsivät uusia näkökulmia arkeen, tykkäävät liikkua luonnossa ja ovat psyykkisen sairauden vuoksi eläkkeellä tai kuntoutustuella.

Aika: 1. jakso 26. - 30.11.2018 2. jakso keväällä 2019

Ohjaajat: Isko Kantoluoto ja Henri Savolainen, Mielenterveyden keskusliitto
Kurssin muoto: Kurssi on kaksiosainen ja sisältää täysihoidon ja majoituksen. Kela korvaa matkakuluista omavastuun (25 e/suunta) ylittävän osan lääkärintodistuksella. 
Hakuaika: Hakemus 19.10.2018 mennessä.